Przeciery owocowe i nadzienia cukiernicze

Nadzienia owocowe

Jabłko - przecier jako nadzienie cukiernicze

Jabłko

Borówka - przecier jako nadzienie cukiernicze

Borówka

Gruszka - przecier jako nadzienie cukiernicze

Gruszka

Czerwona porzeczka - przecier jako nadzienie cukiernicze

Czerwona porzeczka

Wiśnia - przecier jako nadzienie cukiernicze

Wiśnia

Truskawka - przecier jako nadzienie cukiernicze

Truskawka

Wytwarzane przez nas półprodukty idealnie nadają się dla przemysłu z branży piekarniczej, cukierniczej i gastronomicznej (hotele i restauracje). Produkty dostępne są w opakowaniach: baginbox (3 L, 10 L, 20 L), wiaderka o pojemności 1kg, 5kg, 10kg; beczki oraz kontenery aseptyczne.

Świadczymy usługi:

  • rozlew syropów, koncentratów w wiaderka i beczki;
  • przcieranie surowca dostarczanego przez klienta także EKO;

Zainteresowany? Zadzwoń do nas

Dostępne smaki:

  • Jabłko (pojedyńczy i zagęszczony)
  • Jabłko + wit. C
  • Jabłko + cukier
  • Gruszka
  • Wiśnia (pojedynczy i zagęszczony)
  • Aronia
  • Borówka amerykańska
  • Czarna porzeczka
  • Czerwona porzeczka
  • Malina
  • Truskawka
  • Produkty EKO

TERMOSTABILNE WKŁADY PIEKARNICZE

Termostabilny wkład piekarniczy - wiśnie w żelu

Wiśnie w żelu

Wiśnie w żelu to półprodukt powstały przez gotowanie wiśni z dodatkiem cukru, skrobi oraz substancji aromatyzujących oraz konserwujących. Produkt zawiera starannie wyselekcjonowane najlepszej jakości świeże lub mrożone owoce wiśni w gęstym, a zarazem delikatnym, owocowym żelu. Zawiera dużą ilość owoców – do 50- 60%.

Termostabilny wkład piekarniczy - prażone jabłko

Prażone jabłko

Jabłko prażone otrzymujemy przez gotowanie świeżych jabłek, pokrojonych w kostkę, z dodatkiem cukru lub bez skrobi, kwasów spożywczych, substancji aromatyzujących i  konserwujących. Do stworzenia produktu użyto wyłącznie dojrzałych i soczystych owoców.

Termostabilny wkład piekarniczy - marmolada wieloowocowa

Marmolada wieloowocowa

Marmolada jest produktem słodzonym, zagęszczonym o konsystencji twardej, lub smarownej. Dzięki zastosowaniu starannie dobranej mieszanki naturalnych i wysokiej jakości składników uzyskujemy produkt o wyjątkowym smaku i  barwie ciemno czerwonej do bordowej. Mix soczystych polskich owoców zawarty w pozbawionej sztucznych barwników marmoladzie idealnie nadaje się do ciast, pączek, drożdżówek, jako półprodukt cukierniczy oraz do bezpośredniego spożycia. Ekstrakt 60-65%.

Jeżeli szukasz doskonałych nadzienia owocowe dla cukierni, nasze przeciery i nadzienia cukiernicze są idealnym rozwiązaniem dla Twojej firmy. W MBF SA, z dumą produkujemy szeroką gamę smaków, które zaspokoją każde potrzeby branży cukierniczej. Wykorzystujemy tylko najwyższej jakości składniki, aby dostarczyć naszym klientom produkty, które wyróżniają się nie tylko smakiem, ale także atrakcyjnym wyglądem oraz doskonałą konsystencją.

Nasze nadzienia owocowe dla cukierni są nie tylko wyjątkowe pod względem smaku, ale także zdrowe i bezpieczne dla konsumentów. Wykorzystując tylko naturalne składniki, bez dodatku sztucznych barwników i konserwantów, gwarantujemy wysoką jakość naszych produktów. Cukiernie, piekarnie i gastronomia mogą zaufać naszej ofercie, wiedząc, że dostarczane przez nas nadzienia są zgodne z najwyższymi standardami żywieniowymi.

Zachęcamy do zapoznania się z naszą ofertą nadzienia owocowe dla cukierni, która obejmuje zarówno klasyczne smaki, jak i nowoczesne kompozycje, idealne dla każdego rodzaju wypieków, deserów czy przekąsek. Niezależnie od tego, czy prowadzisz cukiernię, piekarnię, hotel czy restaurację, nasze przeciery i nadzienia cukiernicze sprawią, że Twoje wypieki będą nie tylko smaczne, ale także atrakcyjne wizualnie i wartościowe dla konsumentów. Skontaktuj się z nami, aby dowiedzieć się więcej o naszych produktach i możliwościach współpracy.

Zainteresowany? Zadzwoń do nas

Nasza oferta mrożonych i świeżych owoców

2 jabłka + jedna ćwiartka jabłka

Owoce
świeże

Mrożone wiśnie

Owoce
mrożone

Mrożone nadzienia do wypieków

Mrożone nadzienia
do tart i ciastek

Przeciery i nadzienia owocowe - trzy pojemniki z przecierami - wiśniowym, truskawkowym i jabłkowym

Przeciery i nadzienia
owocowe

Soki owocowe bio NFC od MBF SA

Soki owocowe
BIO i NFC

Producent nadzień cukierniczych

Producent nadzień cukierniczych

Bogata oferta produktowa MBF SA to firma, która z pasją i zaangażowaniem tworzy najwyższej jakości nadzienia cukiernicze. W naszej ofercie znajdują się zarówno klasyczne nadzienia owocowe, jak i te bardziej wyszukane, takie jak nadzienia kremowe czy orzechowe. Każde z...

Konfitura a dżem – nadzienia cukiernicze

Konfitura a dżem – nadzienia cukiernicze

Jako nadzienia cukiernicze używa się różnych rodzajów przetworów owocowych i przecierów owocowych. Domowe przetwory na słodko to doskonały sposób na zachowanie owoców na dłużej oraz cieszenie się ich smakiem poza sezonem. Wśród najpopularniejszych rodzajów przetworów...

Nadzienia cukiernicze – zawsze udane wypieki

Nadzienia cukiernicze – zawsze udane wypieki

Nadzienia cukiernicze to składniki, które można dodawać do ciast, ciasteczek, croissantów lub innych wypieków, aby nadać im dodatkowego smaku i wilgotności. Możliwości wykorzystania nadzień cukierniczych jest wiele, ponieważ istnieje wiele różnych rodzajów nadzień,...

Kolorowe owoce oferowane przez MBF SA

Kontakt

PRODUCENT ŚWIEŻYCH I MROŻONYCH OWOCÓW I WARZYW ORAZ SOKÓW NFC

MBF SA

Biuro oraz zakład produkcyjny

ul. Grójecka 1
05-530 Góra Kalwaria

NIP: PL 123-12-92-049
REGON: 360152900
KRS: 0000918169 Sąd Rejonowy dla Miasta Stołecznego Warszawy, XIV Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego

Numery kont:

PLN:
Mazovia Bank Spółdzielczy
74 8003 0003 2001 0012 0202 0001

EUR:
Mazovia Bank Spółdzielczy
PL47 8003 0003 2001 0012 0202
SWIFT: POLUPPR

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie

Operacja mająca na celu „Wyposażenie zakładu w nowoczesne maszyny i urządzenia do przetwórstwa owoców oraz przeciwdziałanie zmianom klimatu” współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania "Wsparcie inwestycji w przetwarzanie produktów rolnych, obrót nimi lub ich rozwój"

Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.

Przewidywane wyniki operacji: Poprawa konkurencyjności poprzez wzrost wartości dodanej podstawowej produkcji rolnej.