Termostabilne wkłady piekarnicze i nadzienia cukiernicze to nadzienia, które są odporne na wysokie temperatury podczas pieczenia i nie rozpływają się podczas procesu pieczenia. Są one często używane do nadziewania ciastek, ciasteczek lub innych wypieków, które są pieczone na wysokich temperaturach, ponieważ nadzienie pozostaje w formie i nie rozpływa się podczas pieczenia.

Nadzienia owocowe do ciast – zawsze idealne wypieki

Użycie soczystych owoców w wypieku, który zawiera dużą ilość owoców, może sprawić, że składniki puszczą zbyt dużo soku i trudne będzie zachowanie właściwej konsystencji. Ponieważ podczas procesu produkcyjnego w cukierniach i piekarniach nie można sobie pozwolić na tego typu błędy, często wybieranym rozwiązaniem są nadzienia owocowe termostabilne.

Takie półprodukty idealnie nadają się do wypieków tart, ciast, ciasteczek francuskich, a także jako konfitury do naleśników czy gofrów. Poddane obróbce termicznej, termostabilne wkłady piekarnicze nie ulegają rozpłynięciu, pomarszczeniu czy zmianie konsystencji.

Termostabilne wkłady piekarnicze – wiśnie w żelu

Mrożone owoce wiśni to chętnie wybierany produkt cukierniczy. Świetnie kontrastują z słodkimi kremami czy masami budyniowymi i przełamują smak ciastek. Półprodukt cukierniczy, jakim jest termostabilny żel z wiśniami powstaje poprzez gotowanie wiśni z dodatkiem cukru, skrobi oraz substancji naturalnych konserwujących. Produkt zawiera wyselekcjonowane, najlepszej jakości mrożone owoce wiśni w gęstym, apetycznym owocowym żelu.

Prażone jabłko – termostabilne wkłady piekarnicze ze świeżych jabłek

Jabłka, pyszne polskie owoce, doskonale nadają się na nadzienie cukiernicze. Stosuje się je jako świeże owoce pokrojone w plasterki lub kostki. W wypadku ciasteczek francuskich sprawdza się także doskonale termostabilne nadzienie prażone jabłko. Powstaje ono w poprzez gotowanie świeżych jabłek pokrojonych w kosteczkę z dodatkiem cukru i skrobi. Aby wydłużyć termin przydatności produktu, zawiera on także naturalne substancje konserwujące. Do stworzenia nadzienia wykorzystuje się jedynie dojrzałe i soczyste owoce zebrane w samym środku sezonu. Dzięki temu możesz cieszyć się doskonałym smakiem owoców w wypiekach nawet poza sezonem!

Owoce bez sztucznych barwników, kwasów spożywczych i aromatów

Produkty dostępne u producenta MBF dedykowane branży piekarniczej i cukierniczej to produkty eko przygotowane z polskich owoców najwyższej jakości. W naszej ofercie znajdziesz przeciery owocowe i nadzienia owocowe o smakach:

  • czarna porzeczka
  • czerwona porzeczka
  • wiśnia
  • aronia
  • borówka amerykańska
  • gruszka
  • jabłko
  • marmolada wieloowocowa

Sprawdź naszą ofertę termostabilnych wkładów piekarniczych!

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie

Operacja mająca na celu „Wyposażenie zakładu w nowoczesne maszyny i urządzenia do przetwórstwa owoców oraz przeciwdziałanie zmianom klimatu” współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania "Wsparcie inwestycji w przetwarzanie produktów rolnych, obrót nimi lub ich rozwój"

Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.

Przewidywane wyniki operacji: Poprawa konkurencyjności poprzez wzrost wartości dodanej podstawowej produkcji rolnej.